Настоящата тема се посвещава на всички, които търсят своята нова визия , своята жива същност на мечтатели, изследователи, жадуващи да преобразят и усъвършенстват себе си, отношенията си, своята осъзнатост, своя сексуално-емоционално- чувствен комплекс.

Всичко е в теб. Започни от теб. Светът е твое отражение .

Тантра те кани да започнеш от себе си, като откриеш първо твоята божественост, твоята способност да мечтаеш, твориш, твоето рожденно право на живот, свобода, независимост, приключение и безкрайни възможности ...

Тантра е нещо много лично, дълбоко лично.
Тантра е непресъхващ извор скрит в теб, чакащ да бъде открит и отпушен ... всичко, което си търсил отвън е било в теб

Присъединете се към Групата НОВА ТАНТРА във Фейсбук

https://www.facebook.com/groups/1952162091568494/

Веселчун

"КОГАТО В ТАКАВА ПРЕГРЪДКА СЕТИВАТА ТИ ЗАТРЕПТЯТ КАТО ЛИСТИ, ВЛЕЗ В ТРЕПТЕНЕТО"

Ние дори сме започнали да се страхуваме, когато се любим - не позволяваме на телата си да треперят. Защото ако тялото се разтрепери, половият акт ще ни обхване целите. А човек може да го контролира само когато той е локализиран в центъра на секса.

Ние потискаме движенията. Особено, и което е характерно за целия свят, мъжете потискат движенията на жените. Те предпочитат жените да са като мъртви тела, само пасивни партньори. Защо е така? Защо по целия свят мъжете потискат жените по този начин? Мъжете се страхуват - защото ако жената бъде обладана от страстта, мъжът много трудно ще я задоволи - жената може да има верижни оргазми, а мъжът може да има само един. Затова мъжете потискат жените и 80, дори 90% от жените не знаят какво е оргазъм. Те раждат деца - това е друго нещо. Те задоволяват мъжа - това също е друго нещо. Но те самите никога не са задоволени - затова е естествено жените по целия свят да са тъжни, огорчени, разстроени. Не е удовлетворена основната им нужда.
Треперенето е чудесно, защото когато в половия акт трепериш, половата енергия протича по цялото тяло, вибрира в него, всяка клетка на тялото се оживява от нея.
Тази втора сутра казва: "Когато в такава прегръдка сетивата ти затреперят като листа..." Духа силен вятър и дървото се тресе - цялото, дори корените. Бъдете като дървото. Духа силен вятър, а сексът Е силен вятър- велика енергия, протичаща през теб. Трепери! Вибрирай! Позволи на всяка клетка в тялото си да танцува, и това ще бъде и за двамата. Любимият също танцува, всяка негова клетка също вибрира. Само така двамата могат да се срещнат, и тази среща не е на умствено ниво. Тя е среща на биоенергиите на двамата.

Влез в това треперене. Не бъди зрител, защото умът е зрителят. Не стой настрана! Стани треперенето, бъди треперенето! Забрави всичко. Не тялото ти, а ти, цялото твое същество трепери. Тогава няма две тела, няма умове на двама. В началото има две вибриращи енергии, а накрая - само кръг.

Какво става в този кръг? Най-напред, ти ставаш част от екзистенциалната сила - не социализиран ум, а екзистенциална сила. Ти ставаш част от Космоса. В това треперене ти си част от Космоса. Този момент е момент на сътворение. Като две твърди тела вие сте разтворени. Вие сте станали течност - течете един в друг. Умът е изчезнал, границата е изчезнала. Вие сте едно.

Това е адвайта: недвойствеността. И ако можете да почувствате тази недвойственост, тогава всички философии за недвойствеността са безполезни. Те са само думи. Когато веднъж познаете този недвойствен екзистенциален момент, само тогава можете да познаете Упанишадите. Само тогава можете да познаете мистиците - какво имат пред вид, когато говорят за космично единство. Тогава не си отделен и чужд за света. Тогава Съществуването става твой дом. И тогава, с чувството "Сега съм в къщи със Съществуването" всички безпокойства изчезват. Няма борба, няма конфликт, няма терзания. Това е, което Лао Цзъ нарича тао, което Шанкара нарича адвайта. Можете да си изберете дума за него, но чрез дълбока любовна прегръдка лесно ще го почувствате. Но трябва да бъдете живи, трептящи, да станете самото трептене.

Обикновеният полов акт и тантричният полов акт са напълно различни. Вашият полов акт е като освобождение, като приятно кихане. Вие изхвърляте енергията и се разтоварвате. Целта на тантричния акт не е да се изхвърли енергията, а да се остане в акта без еякулация - слети, като в началото. Това напълно променя качеството.

Опитайте се да разберете две неща. Има два типа оргазъм. Единият е познатият, при който достигаш върха и не можеш да продължиш - просто си достигнал до края. Възбудата е достигнала точка, в която е станала неволева. Енергията скача в теб и излиза. Ти си освободен от нея и можеш да спиш. Използваш я като успокоително - естествено успокоително за здрав сън.

При тантра има друг тип оргазъм. Ако наричаме първия върхов, тантричният оргазъм може да се нарече долинен. В него не идваш до върха на възбудата, а до най-дълбоката долина на релаксацията. В началото и за двата трябва възбуда. Затова в началото и двата са еднакви, но накрая са напълно различни. За първия тип оргазъм възбудата трябва да е силна, и непрекъснато да нараства. Във втория тя е само наачалото. И когато мъжът влезе, и двамата могат да се отпуснат. Никакво движение не е нужно. Те могат да си почиват в любяща прегръдка. Когато или мъжът, или жената почувстват, че ерекцията ще изчезне, само малко възбуда и движение са достатъчни, и след това отново се отпуснете. Можете да продължите тази прегръдка с часове, и след това да заспите така. Това - това - е долинен оргазъм. И двамата са релаксирани, и се срещат като две релаксирани същества. В обикновения тип оргазъм двамата се срещат като две възбудени същества, които желаят да се разтоварят. Обичайният оргазъм е малка лудост - тантричният е дълбока, релаксираща медитация. В него човек вместо да губи, печели енергия.

Като биологичен и биоенергиен факт мъжът и жената са противоположни сили. Отрицателно-положително, ин-янг, както и да ги наречем, те са вечно предизвикателство един за друг. И когато се срещнат в дълбока релаксация, те се енергизират един друг, стават като генератори един за друг, нищо не се губи; само чрез срещата с противоположния полюс енергията се възобновява.

Има и още нещо: животните никога не се наслаждават на секса. Те го правят като механичен акт. Само човек може да се радва на секса. И колкото по-дълбока е насладата му, толкова по-висше е човечеството, което ще се роди от това. Ако в поволия акт вие сте медитативни, евие докосвате най-висшето. Но помнете тантра: това е долинен оргаазъм,а не върхово изживяване.

При върховото изживяване достигате върха, и след това падате. В тантричния акт никога няма да почувствате такова нещо. Няма да паднете, защото сте в долина. По-скоро ще се издигнете. Ще се почувствате изпълнени с повече енергия, по-жизнени, по-лъчезарни. И този екстаз може да продължи часове, дори дни.

Само тантра може да създаде новия човек, който да познае отсъствието на ограниченията на времето, егото и дълбоката недвойственост. Когато сексът изчезне, без да съзнаеш това, когато в един миг осъзнаеш, че вече не копнееш за него, тогава се ражда брахмачария.

Ние се страхуваме най-много от две неща - от секса и от смъртта. И двете са основни. Истински религиозният търсач ще навлезе и в двете. Той ще изпита секса, за да познае какво е, защото да познаваш секса е да познаваш живота. Освен това той ще иска да знае какво е смъртта, защото ако не познаваш смъртта, не знаеш какво е вечният живот.

Тантра казва: действай бавно, спокойно, без да бързаш. Именно това спомага за долината. Затвори очи. Почувствай тялото на другия. Почувствай как неговата енергия тече към теб, потопи се в нея. В началото може да ви липсва старият тип оргазъм, защото възбудата и върха няма да ги има. Преди да дойде долината, ще ви се струва , че ви липсва нещо, но това е само стар навик. В течение на един месец долината ще започне да се появява, и когато тя се появи, ще забравите върховете. Но трябва да изчакате, да не се насилвате.

Когато сте в акта, умът мисли само как да го приключи. Той винаги избързва. Не позволяваайте това. Просто си играйте, забравете за акта. Той ще се получи. Оставете го да се получи. Бъдете заедно. Бъдете в присъствието на другия и бъдете щастливи.

За релакасацията е нужно да дишате дълбоко, бавно и спокойно. Не говорете, не казвайте нищо, защото това пречи. Не използвайте ума, използвайте телата. Използвайте ума само за да почувствате какво става. Само чувствайте - как топлината тече, как любовта тече.
Осъзнавайте. Когато веднъж почувствате и осъзнаете долинния, релаксиращия оргазъм, това вече е трансцедентиране. Сексът изчезва. Той става медитация - самадхи.

ОШО
ВИДЖЯНА БХАЙРАВА ТАНТРА

(със съкращения)
Превод: Вяра ПЕТРОВА

Източник:  Списание Йога - http://yogamagazine.hit.bg

Коментари

Популярни публикации