Настоящата тема се посвещава на всички, които търсят своята нова визия , своята жива същност на мечтатели, изследователи, жадуващи да преобразят и усъвършенстват себе си, отношенията си, своята осъзнатост, своя сексуално-емоционално- чувствен комплекс.

Всичко е в теб. Започни от теб. Светът е твое отражение .

Тантра те кани да започнеш от себе си, като откриеш първо твоята божественост, твоята способност да мечтаеш, твориш, твоето рожденно право на живот, свобода, независимост, приключение и безкрайни възможности ...

Тантра е нещо много лично, дълбоко лично.
Тантра е непресъхващ извор скрит в теб, чакащ да бъде открит и отпушен ... всичко, което си търсил отвън е било в теб

Присъединете се към Групата НОВА ТАНТРА във Фейсбук

https://www.facebook.com/groups/1952162091568494/

Веселчун

Десет съвета за по-хубав секс и по-дълбока интимност



Тантра

Тантра е древна индийска традиция, която разглежда сексуалната енергия като източник за физическо и духовно израстване. Сексуална енергия не означава непременно сексуална активност, а жизнените сили, които съществуват във всичко. В действителност, тантрическите практики могат да обогатят взаимоотношенията ви и всички аспекти на живота ви. Съзнателното изучаване на удоволствието, сексуалността и интимността е добър старт. Това ще ви донесе повече удовлетворение и по-дълбоко усещане за обвързаност. Ето десет лесни начина да започнете:



Култивиране на приключенски дух

Тантрическият подход към живота е основан на експеримента. Ако приложите любопитство към всичките си преживявания, ще можете да изучавате себе си и партньора си. Ако съумеете да се отнасяте към връзката си и към всичко, което преживявате, като към споделено приключение, ще създадете дълбока и продължителна връзка.

Гледане в очите

Гледането в очите идва от класическата тантрическа практика от Тратак, което означава „гледане без мигане”. Основната форма на тази практика изисква да заемете отворена, удобна поза, с лице към партньора си, докато го гледате с мек поглед в очите. Когато хората са влюбени, това става от само себе си. Това упражнение може да се стори трудно в началото на някой дългогодишни двойки, но това е чудесен начин да възродите усещането и физиологията на влюбването.

Отнасяйте се един към друг с уважение

Гледайте на партньора си като на божествено проявление и внесете чувство на преклонение и обожание в правенето на любов. Ако успеете да култивирате това чувство към партньора си, може да превърнете всеки аспект от живота си, включително страстния секс, във форма на духовна практика.


Обръщайте си внимание
Често определяме любовта като „дълбок интерес”. Съвремието ни е изпълнено със стрес и ежедневните ни задължения често ни разделят от партньора ни. Въпрос на избор е да поддържаме интереса и вниманието един към друг. Това ще ни струва малко усилия, но колкото по-искренно заинтересовани сме от партньора си, толкова по-свързани ще бъдем.


Срещи

Значението на предварително планираните срещи и време за интимност често се пренебрегва. Повечето хора чакат подходящо настроение или момент, защото вярват, че планирането би намалило удоволствието от преживяването и би се изгубила спонтанността. Запомнете, че очакването може да бъде мощен афродизиак. Не чакайте единствено подходящото настроение да свърши работата. Определяйте си кратки срещи и планирайте романтични бягства от ежедневието заедно.


Синхрон

Отделете време за синхронно дишане. Ако го съчетаете с гледане в очите, може да използвате визуален и слухов канал за да установите кога сте в синхрон. Ако не се гледате, може да усещате повдигането и спадането на гръдния кош на партньора. Вниманието към дишането е често първата стъпка към медитацията. Синхронизирането с партньора е начин за хармонизиране и създаване на спокойна интимност.


Масаж

Един от начините да научите повече за себе си и за партньора си е като взаимно си правите масаж. Използвайте приглушена светлина, свещи, аромати и успокояваща музика. Отделете достатъчно време и изследвайте тялото на партньора си. Това ще ви помогне да изучите чувствителността на партньора си и да добиете способността да докосвате съзнателно. Препоръчва се да редувате дните – един ден единият партньор масажира, на следващия ден – другият.


Нежно смучене на горната устна на партньора

Според Тантрическата анатомия, женската горна устна е свързана посредством нервен меридиан с гениталиите. Такава целувка е много възбуждаща. Смята се, че има подобно влияние и при мъжете.


Стимулиране на сакралните нервни окончания
Стимулиране на сакрума /триъгълна кост в основата на гръбнака - мястото, където се намира енергията Кундалини/, използвайки натиск или вибрации със стегната ръка, или нежни потупвания със страничната част на ръцете. Сакралните нерви са свързани с гениталиите, така че тази стимулация е много възбуждаща.


Свиване и отпускане на „pubococcygeal” мускул /Кегели/
„Pubococcygeal” мускули са мускулите на тазовото дъно. Може да ги локализирате, кото прекъснете и задържите урината си. Усещат се под пикочния мехур. Упражняването на тези мускули е йогийска практика и ползите от тонизирането им са много. Ако свивате, задържате и отпускате тези мускули по време на секс, това ще подлуди и двама ви. Това е стара куртизанска техника, понякога наричана „тайния език”, която могат да използват и мъжете и жените.


Използвайте тези прости техники и култивирайте отворено, авантюристично и почитащо поведение. Независимо дали сега сте се запознали или сте заедно от години, започнете с удоволствие да откривате нови неща за партньора си. Ако в момента сте сами, имайки пред вид тази информация, може да поставите едно чудесно ново начало.

източник:"The Essence of Tantric Sexuality" - Mark A. Michaels and Patricia Johnson

Коментари

Популярни публикации